Autovisie
Autovisie Nieuws 14 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Lister Thunder is 675 pk sterke Jaguar F-Type

Lister Cars komt terug. En wel met een opgewaardeerde versie van de Jaguar F-Type genaamd Lister Thunder. Hij wordt in januari onthuld en in een oplage van negenennegentig stuks gebouwd.

lister-thunder-1

Lister heeft de 5,0 liter supercharged V8 van de Jaguar F-Type grondig aangepakt, waardoor de krachtbron nu 675 pk levert. Tegen Autocar zei Lister-marketingchef Rory McDonnell dat de Thunder in 3,2 seconden van stilstand naar 100 km/h gaat en een topsnelheid van 335 km/h haalt. Even ter vergelijking: de Jaguar F-Type SVR doet 3,7 seconden over de sprint naar 100 km/h en heeft een top van 322 km/h. Volgens Lister wordt het onderstel van de Thunder scherper afgesteld en is zijn interieur luxer dan dat van een F-Type.

Lister Storm

De laatste echt nieuwe Lister was de Storm-racewagen, waarvan begin jaren negentig vier homologatie-exemplaren voor op de openbare weg werden geproduceerd. Hij werd aangedreven door een 7,0 liter Jaguar-V12 met 546 pk en 790 Nm. Eerder dit jaar introduceerde Lister een straatlegale variant van de Knobbly-racewagen. Daarvan worden niet meer dan tien exemplaren op de weg gezet. Ze kosten 225.000 pond per stuk (ruim 255.000 euro).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.