Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Komt de Lister Storm terug? Ja, zegt Lister

Lister heeft de wind in de zeilen, want de wederopstanding van het bedrijf lijkt geen storm in een glas water. En wie wind zaait, zal storm oogsten, dus is de aankondiging van deze Lister Storm II niet echt een verrassing.

lister storm ii

Juist ja… En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het was lang windstil rondom Lister. Nu bestormt de autobouwer de sociale media en waait de wind uit een andere hoek. Want inderdaad, Lister wil weer een supersportwagen op de markt brengen. Directeur Lawrence Whittaker twitterde een schets van een nieuw model met daarbij de omschrijving: “Een kijkje in de toekomst van Lister… De Storm II.”

Le Mans

De oorspronkelijke Lister Storm was een homologatiemodel dat in 1993 en 1994 werd gebouwd (de raceversie deed onder meer mee in de GT-klasse op Le Mans). Er zijn slechts vier straatlegale exemplaren gemaakt, waarvan er naar verluidt nog drie bestaan. Hij werd aangedreven door een 553 pk en 790 Nm sterke 7,0 liter V12 van Jaguar. De Storm ging in 4,1 seconden naar 97 km/h (60 mph) en haalde een top van 335 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.