Autovisie
Autovisie Nieuws 22 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

Opel Corsa GSi rijdt Nederland voorbij

Het GSi-label, dat voornamelijk in de jaren tachtig op de snelle uitvoeringen van verschillende Opel-modellen werd geplakt, beleeft zijn comeback op de Insignia. En daar blijft het niet bij. De bekende letter-aanduiding zal deze zomer ook op de Corsa worden geïntroduceerd.

Autoverkopen Opel Corsa 001

Bij de Insignia GSi heeft Opel de krachtigste benzine- en dieselmotor aan het label gekoppeld, maar beide krachtbronnen zijn er ook in andere uitrustingsniveaus verkrijgbaar. In het geval van de Insignia gaat het om een 260 pk sterke 2.0-benzine en een 210 pk sterke 2.0-dieselmotor. De versie vormt het topmodel van de Insignia-lijn. Dat is anders bij de Corsa. De Duitse autobouwer levert de Corsa nog steeds als OPC-uitmonstering. Dat type beschikt over een 207 pk sterke 1.6 Turbo-motor. De GSi komt echter onder de OPC in het gamma. opel_corsa_10

 

Turbomotor

De fabrikant geeft nog niet aan met welke motor de Corsa GSi verschijnt. Naar verluidt zou er een nieuwe krachtbron in het vooronder van de hatchback verschijnen. Te denken valt aan een 1.4 Turbomotor, zoals die wordt geleverd in de Astra.

BPM

De snelle versie wordt deze zomer in productie genomen. De Nederlandse importeur heeft echter bedankt voor de Corsa GSi. Het bedrijf ziet slechts kleine verkoopkansen voor de hot hatch, aangezien de auto door de straf-BPM niet concurrerend geprijsd kan worden.

LEES OOK: OPEL CORSA KRIJGT PSA-TECHNIEK

Opvolger

Het is voor de Corsa mogelijk de allerlaatste modelaanpassing, aangezien de nieuwe generatie volgend jaar op de markt komt. Van de volgende editie komt ook een volledig elektrische variant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.

Reageer op artikel:
Opel Corsa GSi rijdt Nederland voorbij
Sluiten