Autovisie
Autovisie Nieuws 19 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Levering Aston Martin Valkyrie aanstaande, ondanks probleempje

Aston Martin ziet geen reden om de levering van de Valkyrie verder uit te stellen, nu er zich tijdens de heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed een probleem met de hypercar voordeed.

Volgens topman Lawrence Stroll van de autofabrikant was het slechts een kleinigheid dat de Valkyrie tijdens de heuvelklim deed stoppen. Door het voorval werd de gehele sessie stilgelegd en liep het programma vertraging op. De ‘rode vlag-pauze’ duurde echter niet zo lang als voor de Alpina die rechtdoor de strobalen in reed en zijn neus opvouwde. De Aston Martin Valkyrie – hier op archieffoto’s te zien – viel stil en chauffeur Darren Turner liet de miljoenen euro’s kostende hypercar achteruit de heuvel afrollen, om vervolgens een parkeerplekje tussen de strobalen te vinden. Aston Martin Valkyrie

Arsenaal aan nieuwe Aston Martins

De Aston Martin Valkyrie was een van de nieuwste modellen uit Gaydon die tijdens het Goodwood Festival of Speed aantrad. Tezamen met onder andere een DBS Superleggera en V12 Speedster reed de Valkyrie over de oprijlaan. Aston Martin, dat tevens de Safety Car verzorgde, geeft aan het probleem van de hypercar snel te hebben gevonden en opgelost. Stroll claimt dat het een onderdeel van 5 pond was, dat voor de storing zorgde. Uiteraard kwam het onderdeel van een toeleverancier.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro met Le Mans-invloed

Aston Martin Valkyrie niet in gevaar, levering start later dit jaar

Langere ontwikkelingstijd

Natuurlijk zegt de baas van de Engelse autobouwer dat hij liever heeft dat een dergelijk probleem zich bij een fabrieksrijder voordoet dan bij een klant, het was ten overstaan van de bezoekers en televisiekijkers uiteraard een flater van jewelste. Te meer Aston Martin zich na de recente overname opnieuw moet bewijzen. De Engelsen komen moeilijk uit het dal waarin het keer op keer valt. Stroll, die over het voorval enkele autosportjournalisten te woord stond, geeft aan dat de eerste exemplaren van de Aston Martin Valkyrie in het vierde kwartaal van dit jaar de weg op gaan. Dat is dik een jaar later dan oorspronkelijk gepland, iets dat in de basis voortkomt uit een langere design- en ontwikkelingstijd dan verwacht.

Aston Martin Valhalla in productievorm, sportwagen van de toekomst

Aston Martin Valkyrie met Red Bull-kleuren

Adrian Newey

Met de Valkyrie introduceert Aston Martin een gelimiteerde hypercar. Voor het project ging de Engelse sportwagenbouwer een samenwerking met Red Bull Advanced Technologies aan. Vanuit de Formule 1-tak van Red Bull werkte onder andere meesterontwerper Adrian Newey aan het model. De oplage van de V12-sportwagen is beperkt. Op basis van de straatlegale coupé met Formule 1-kennis verschijnt ook een circuitversie. Met deze Valkyrie AMR Pro mag echter niet worden geracet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.