Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Leon Cupra R ST heeft nog Seat-badges

Cupra heeft rond 2020 zeven modellen gepresenteerd. Een aantal hebben we al gezien: de gelimiteerde Seat Leon Cupra R, de nieuwe Cupra Ateca en het studiemodel Formentor waarvan ook een productieversie verschijnt. Cupra presenteert nu de Seat Leon Cupra R ST. Het echte grote nieuws komt echter pas in 2020.

2020

Het is nog even verwarrend, dat Seat en Cupra. Officieel is Cupra door Seat gepositioneerd als zelfstandig merk. Dat gaan we vooral in 2020 merken. Uiteraard is de Cupra Ateca al gepresenteerd als volwaardig Cupra-model. Daar komen in 2020 de nieuwe Cupra Leon, Cupra Leon ST en een Cupra CUV bij. De Leon Cupra R hatchback en deze Leon Cupra R ST worden nog wel met Seat-badges uitgebracht, ook al spreekt Seat bij de presentatie van deze ST-variant louter nog over Leon Cupra R ST. Het woord Seat wordt overal genegeerd.

300 pk en 400 Nm

De Leon Cupra R ST neemt de aandrijflijn van zijn hatchbackbroertje over: een 2.0 TSI-turbomotor met directe injectie, een vermogen van 300 pk en maximaal 400 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan zeventraps DSG-automaat en 4Drive-vierwielaandrijving. De 0-100-sprint legt de Seat Leon Cupra R ST af in 4,9 seconden en de topsnelheid komt uit op 250 km/u. De wielen vóór en achter hebben een extra negatief camber van 2 graden voor extra grip en stabiliteit in bochten.

Huiskleur

De Leon Cupra R ST is eenvoudig te herkennen aan vier zwarte uitlaatpijpen maar ook aan een koolstofvezel splitter, diffuser en achterspoiler. Cupra levert het model in de kleuren Magnetic Tech, Midnight Black, Nevada White en Blackness Grey. Uiteraard mogen logo’s, badges en lichtmetalen velgen in de Cupra-huiskleur koper niet ontbreken. Het stuur en de schakelpook zijn bekleed met alcantara.

Marktintroductie

De prijs van de Leon Cupra R ST wordt in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt. Dan wordt ook duidelijk hoeveel exemplaren naar Nederland komen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.