Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2019

In aantocht: automotive resort Bicester Motion

De voormalige RAF-basis Bicester nabij Oxfordshire moet omgetoverd worden in een heus automotive resort met de naam Bicester Motion. Bicester Heritage – de partij achter alle plannen – heeft de ambitie om Bicester Motion groots op te kaart te zetten. De partij streeft naar een top-20-notering van toeristbestemmingen in het Verenigd Koninkrijk.

Future Automotive Speed Technologies

Er zijn plannen gepresenteerd voor een zogeheten Brand Experience Centre waar rijtrainingen gegeven kunnen worden, zowel op het circuitasfalt als op onverhard terrein. Ook worden een Driver Training Academy, een restaurant, café en een ‘autonomous vehicle experience area’ genoemd in de plannen. Een zogeheten Future Automotive Speed Technologies (F.A.S.T.) hub moet het centrum vormen voor geavanceerde technologieën gerelateerd aan mobiliteit. Verder wordt The Motor Vaults genoemd als privé opslagplaats van auto’s en entertainmentruimte.

Hotel met 344 kamers

Een beursruimte genaamd Bicester EXPO en een welzijnszone genaamd Bicester Reserve staan ook in de plannen. Tot slot: een hotel met 344 kamers, ook dat wordt genoemd. “De automotive wereld is aan het veranderen en wij willen een first-of-its-kind resort creëren dat alle leeftijden aan zal spreken”, aldus Dan Geoghegan, Chief Executive van Bicester Motion. Meer dan deze informatie en wat impressiefoto’s hebben we op dit moment nog niet. Veelbelovend klinkt het allemaal wel.

Bicester Motion Bicester Motion Bicester Motion
Reageer op artikel:
In aantocht: automotive resort Bicester Motion
Sluiten