Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Lego Caterham Seven 620R officieel gelanceerd

Veel exemplaren van de Caterham Seven begonnen hun leven als bouwpakket. Het is dan ook heel toepasselijk dat Lego nu met een bouwpakket van de lichtgewicht sportwagen komt. 

Lego Caterham Seven 620R -1- Autovisie.nl

Tienduizend stemmen

Het project begon twee jaar geleden toen Caterhamfan Carl Greatrix zijn creatie indiende bij Lego Ideas. Vervolgens konden bezoekers van de site erop stemmen en al snel waren 10.000 stemmen gehaald. Zoveel zijn er nodig voor een project om door Lego beoordeeld te worden. In maart van dit jaar kreeg Greatnix het goede nieuws dat zijn project ook echt als set in de winkel zou komen te liggen.

773 stukjes

Zoveel werk als een echte Caterham Seven bouwen is het niet, maar met 773 stukjes ben je nog altijd een flinke tijd zoet. Als hij klaar is, meet het model ruim 28 centimeter in lengte en 10 centimeter in de hoogte. De motorkap kan geopend worden en ook krijg je er krikken bij, zodat je hem ook neer kunt zetten en beter wielen kunt wisselen.

Modellen

Lego heeft de afgelopen jaren meerdere modellen van auto’s uitgebracht, waaronder de Volkswagen Kever, de Ferrari F40, de Mini Cooper en de Volkswagen T1 en ook een heel extreme set van de Porsche 911 GT3 RS. De Caterham komt daar per 1 oktober bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.