Autovisie
Autovisie Nieuws 15 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Kia Rio wordt volwassener

We wisten al hoe hij eruit ging zien en hoeveel hij precies is gegroeid, maar vandaag hebben we alle gegevens van de nieuwste B-segmenter uit Korea, de Kia Rio.

Vier motoren

De Kia Rio wordt leverbaar met vier verschillende motoren, twee 1,0 liter driecilinder benzinemotoren met vermogens van 100 pk en 120 pk en twee 1,4 liter dieselmotoren met 70 pk en 90 pk. De motoren zijn, op de lichtste 1,0 liter benzinemotor na, allemaal gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Hij komt er ook met een viertrapsautomaat en in een later stadium moet er ook een zeventrapsautomaat volgen met dubbele koppeling.

Ruimer

Vijftien millimeter langer, vijf millimeter breder en een wielbasis die tien centimeter langer is. De nieuwe Rio wordt daarmee ruimer dan zijn voorganger. Ook de bagageruimte is met 37 liter gegroeid tot 325 liter. Tegelijkertijd moet hij scherper sturen dan eerst, want de Koreanen hebben naar eigen zeggen veel werk gemaakt van het onderstel. Standaard staat hij op 15 inch stalen wielen, maar hij kan ook geleverd worden met 15-, 16- en 17 inch exemplaren.

Meer luxe

Net als bij de concurrentie kiest Kia ervoor om de Rio een stuk volwassener te maken. Hij wordt optioneel leverbaar met veel meer verschillende opties, waaronder stoelverwarming, stuurverwarming, een achteruitrijcamera en cruise control. Het infotainmentsysteem ondersteunt onder meer Apple Carplay en Android Auto en heeft zowel voor-als achterin USB-aansluitingen.

Begin 2017 komt de nieuwe Kia Rio op de markt. Prijzen worden later bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.