Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 1 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Legendarische Subaru Impreza rally-auto kan van jou zijn

Op de veilingsite Bonhams wordt een legendarische Subaru Impreza aangeboden. De auto was van Richard Burns en Robert Reid die met dit exemplaar de rally van Monte Carlo in 2000 wonnen.

Hoewel het niet de auto is van Colin McRae die met zijn blauwe bolide veel indruk wist te maken, is deze Subaru ook alles wat een echte rally-liefhebber – met te grote tuin – wil.

De Subaru Impreza is een legendarische auto

Op de openbare weg kan je namelijk niets met deze legendarische Subaru Impreza. De auto is natuurlijk niet goedgekeurd voor de openbare weg.

Subaru Impreza, rally, legendarische, wrc, occasion
De legendarische Subaru Impreza. (Afbeelding: Bonhams)

Hoewel de Japanner niet bepaald een ‘oud vrouwtje’ als vorige eigenaar heeft gehad, ziet hij er perfect uit. De auto is immers volledig gerestaureerd met Monte Carlo Rally livery. Waarom dit nodig was, zie je in onderstaande video waarin Richard Burns zijn kunstjes laat zien. Vergeet niet te genieten van het motorgeluid en het waste gate-blaasorkest.

De Subaru Impreza WRC99 heeft een 300 pk en 651 Nm sterke viercilinder boxermotor onder de kap. Op het motorblok van de rally-auto vind je een IHI RX-turbo die goed is voor 2 bar aan druk. In combinatie met een halfautomatische versnellingsbak met zes verzetten is het een bijzondere rallyauto die de nodige skills van zijn bestuurder vraagt.

De Subaru Impreza wordt geleverd met laptop om te programeren en verstralers.

Goed kunnen rijden is echter niet genoeg om met deze Subaru op pad te mogen. Een flinke portemonnee is ook nodig. Bonhams verwacht dat de Rallylegende tussen de 430.000 en 520.000 pond op gaat brengen. Dat is exclusief kosten voor de veiling zelf. Geld maakt niet gelukkig, al word ik stiekem heel blij van deze ‘occasion’.

Klik hier om de advertentie te zien.

Rallylegendes

De Subaru Impreza is niet de enige rallylegende. In onderstaande video laat Peter Hilhorst je vijf heerlijke rally-auto’s voor de straat zien! Voor welke auto ga jij?

Rallyhelden: Lancia Delta, Toyota Celica, Subaru Impreza, Mitsubishi Lancer én de Toyota GR Yaris

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.