Autovisie
Autovisie Nieuws 11 mrt 2016

Lamborghini Veneno te koop voor astronomisch bedrag

Lamborghini bouwde slechts drie exemplaren van de extreme Veneno. Nu staat een van de auto’s te koop bij een Japanse dealer met een astronomische vraagprijs van 10 miljoen euro.

8.300 euro per gereden kilometer

De drie Veneno’s gingen allemaal naar trouwe fans van Lamborghini. Toch heeft de eigenaar van deze Veneno met serienummer 2 alweer genoeg van de auto. Hij reed er slechts 840 kilometers mee, maar vraagt nu per gereden kilometer wel ruim 8.300 euro méér voor de auto. Toen hij uitkwam moest de hypercar van Lamborghini namelijk drie miljoen euro kosten en nu wordt hij geadverteerd voor net geen tien miljoen euro.

lamborghini_veneno_4

Vijftig jaar

De Veneno werd gebouwd om het vijftigjarig bestaan van het merk te vieren. Hij werd gebaseerd op de Aventador, maar kreeg een lichtere body mee die werd gemaakt van CFRP, Carbon Fiber Reinforced Plastic. Voor de gelegenheid werd de 6,5 liter V12 ook voorzien van 750 pk. Destijds was het ook de snelste Lamborghini ooit, met een topsnelheid van 355 km/h.

lamborghini_veneno_5

20 Aventadors SV

Om het bedrag in perspectief te plaatsen: je koopt er ook twintig nieuwe Aventadors LP750-4 SV voor, die – op de extreme carrosserie na – technisch behoorlijk overeenkomt met de Veneno. Zelfs de 0-100 km/h sprint doen ze even snel: in 2,8 seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.