Autovisie
Autovisie Nieuws 19 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

Raceklasse met Lamborghini Urus in aantocht

Lamborghini Squadra Corse, de autosportdivisie van het Italiaanse merk, heeft de Urus ST-X Concept gepresenteerd waarmee het vooruitloopt op een nieuwe raceklasse.

De Lamborghini Urus ST-X Concept is een prototype van het model waarmee vanaf 2020 geracet wordt. De nieuwe ‘single brand’-raceklasse belooft extra bijzonder te worden, aangezien wedstrijden op het circuit worden afgewisseld met races op off-roadparcours. Het is nog niet bekend waar en wanneer. De door de FIA-goedgekeurde circuits liggen in ieder geval in Europa en het Midden-Oosten.

Lamborghini-Urus_ST-X_Concept-6

Verde Mantis

Het prototype is uitgevoerd in de matgroene kleur Verde Mantis en voorzien van een achtervleugel, zijdelingse uitlaten en 21-inch wielen met centrale wielmoer. Ook zien we enorme luchtopeningen aan de voorkant om de twinturbo V8-motor met 650 pk en 850 Nm extra te koelen.

25% lichter

Verder is de Urus ST-X Concept uitgerust met alle vereiste veiligheidselementen, zoals een stalen rolkooi, brandblussysteem en speciale FT3-brandstoftank. In vergelijking met het productiemodel is de ST-X Concept ‘mechanisch geoptimaliseerd’ en 25 procent lichter.

 

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.