Autovisie
Autovisie Nieuws 14 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Gerestaureerde Lamborghini Miura SV is pure perfectie

De Lamborghini Miura wordt dit jaar vijftig, dus is het niet meer dan logische dat het eerste project van Lamborghini PoloStorico, de restauratieafdeling van de fabrikant, een Miura zou zijn: een SV uit 1971 om precies te zijn.

De auto stond in 1971 op de Autosalon van Genève en is in het afgelopen jaar door Lamborghini PoloStorico compleet gerestaureerd. De metallic groene Miura SV (Verde Metallizata, zoals de kleur zo mooi heet in het Italiaans) werd afgelopen weekend onthuld op het councours d’elegance van Amelia Island in Florida.

“Chassisnummer #4846 was het preproductiemodel voor de snellere Miura Super Veloce”

Chassisnummer #4846 was ooit het preproductiemodel voor de snellere versie van de Miura, de Super Veloce (SV), en werd in 1971 aan het publiek gepresenteerd, toen ook de Lamborghini Countach werd onthuld. Deze Miura was (en is) een unieke mix van een ‘gewone’ en een SV.

Lamborghini PoloStorico heeft het chassis en de motor van chassisnummer #4846 helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. De restaurateurs hebben historische foto’s en documenten gebruikt om de Miura in precies dezelfde staat terug te brengen als hij begin jaren zeventig op de Autosalon van Genève stond.

LEES OOK: LAMBORGHINI CENTENARIO – VOOR FERRUCCIO’S VERJAARDAG

De Lamborghini Miura SV is van 1971 tot en met 1973. Het model had een 4,0 liter V12 met 385 pk (15 pk meer dan in de Miura P400S) en is aan de buitenkant te herkennen aan het feit dat hij geen ‘wimpers’ boven en onder zijn opklapbare koplampen heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.