Vermogensupgrade Range Rover SVR in de maak

Eén badge, twee vermogens. Dat is het motorische verschil tussen de Range Rover Sport SVR en de Jaguar F-Type SVR. Nu er een gecamoufleerde Range Rover Sport is gespot, gaan de geruchten dat de autobouwer werkt aan een sterkere versie van zijn SUV.

Range Rover Sport SVR

Land Rovers huistuner SVO biedt het sportieve topmodel SVR van de Range Rover aan met dezelfde 5,0 liter supercharged V8-benzinemotor als de Jaguar F-Type SVR. Echter, in de SUV levert het blok 550 pk, terwijl de ‘Jag’ voor de dag komt met 575 pk. Volgens de laatste geruchten zou de fabrikant de motoroutput voor beide SVR-types gelijktrekken, waardoor het vermogen van de Range Rover Sport SVR eveneens op 575 pk zou komen te liggen.

De vermogensoppepper voor de Range Rover Sport SVR gaat gepaard met een restyling van de carrosserie, zo bericht AutoCar. De inlaten in de grille nemen in formaat toe, zodat de ademhaling van de V8 verbeterd.

AMG, M en Turbo S

Mocht de vermogenstoename kloppen – de woordvoerder van de fabrikant zegt nog van niets te weten – dan overklast Land Rover de Porsche Cayenne Turbo S met 5 pk, komt de SVR op hetzelfde niveau als de BMW X6 M en verkleint het topmodel de afstand tot de GLE 63 tot 10 pk. Tsja, toch wel belangrijke informatie voor een potje verplassen op een haringparty.