Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini L595 Zagato wordt open versie van unieke 5-95

Zagato heeft ogenschijnlijk iets klaarstaan voor het Concorso d’Eleganza Villa d’Este, dat volgende maand wordt gehouden. Op de website van het designhuis is deze Lamborghini L595 opgedoken, een open versie van de in 2014 geïntroduceerde 5-95.

zagato l595

Die omgebouwde Lamborghini Gallardo werd in dat jaar op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este onthuld en was ontworpen voor de Zwitserse verzamelaar Albert Spiess. Het is niet helemaal duidelijk hoeveel exemplaren er van de 5-95 zijn. De oranje auto is voor Spiess, maar er lijkt ook nog een geel exemplaar te zijn. Daarvan liet Zagato in 2014 foto’s zien.

Eigenaardig

De 5-95 is vier jaar oud, maar staat bij ons nog steeds op het netvlies gebrand. Het uiterlijk van de 570 pk sterke sportwagen – en dan vooral de bodemvisachtige neus – is op z’n zachtst gezegd eigenaardig. Op de eerste foto van de aankomende L595 is al te zien dat de afhangende snuit terugkeert en dat de nieuwe Zagato-styling de lijnen van de Gallardo Spyder, waarop de auto is gebaseerd, niet kunnen verbergen.

Lamborghini 5-95 (2014)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.