Autovisie
Autovisie Nieuws 12 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Fabrikant Alcantara kan vraag uit auto-industrie niet aan

Het interieur van de Lexus LC is van beneden tot boven bekleed met Alcantara. Het synthetische materiaal is in de auto-industrie zelfs zo populair dat de Italiaanse fabrikant de vraag niet meer aan kan.

2018_Lexus_LC_500h_034_BD106C055CBB56E4AFB20878054EC4E8D7BC8739

Alcantara is een suede-achtig materiaal dat wordt gemaakt van polyurethaan, polyester en microvezels. Het werd begin zeventig ontwikkeld door het Japanse chemiebedrijf Toray Industries, dat in 1972 samen met het Italiaanse ENI de joint venture Alcantara S.p.A. oprichtte. Alcantara is zo’n vijftig procent lichter dan leer, ontzettend duurzaam en ook nog eens brandvertragend.

Orders weigeren

Alcantara-directeur Andrea Boragno liet aan Motor Trend weten dat zijn bedrijf ongeveer twintig procent van alle nieuwe orders moet weigeren. De vraag is in de laatste jaren enorm toegenomen, zei de Italiaan, niet alleen vanuit de autowereld, maar ook steeds meer vanuit de technologiesector en de plezierjachtindustrie.

Verdubbeling productie

Boragno kondigde aan dat zijn bedrijf bijna 300 miljoen euro gaat investeren in het verdubbelen van de productie. Momenteel kan Alcantara ‘slechts’ 8 miljoen meter per jaar maken. Zo’n zestig procent van het materiaal wordt gebruikt in Europa. Azië en Noord-Amerika zijn goed voor respectievelijk dertig en tien procent.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.