Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 3 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini breekt records voor vijfde jaar op rij

Het gaat goed met Lamborghini: wereldwijd hebben de mannen uit Sant’Agata Bolognese 96% meer wagens verkocht dan vorig jaar. Dat is vooral te danken aan de nieuwe Urus, die verantwoordelijk is voor meer dan de helft van de verkopen. 

Lamborghini Urus

De bullebak van Lamborghini werd in het eerste halfjaar van 2019 2.693 keer bij consumenten bezorgd. Daarmee is de Urus een schot in de roos, want totaal verkocht het merk in die periode wereldwijd 4.553 auto’s. Dat is voor de zesde keer op rij een record voor Lamborghini. Met een aandeel van 60% bevestigt de Urus nogmaals dat er een flinke markt is voor zulke extreme SUV’s.

Huracán

Wie walgt van zulk lomp geweld uit Italië hoeft niet bang te zijn dat er over een tijd alleen nog hoge Lambo’s rondrijden. Want ook de Huracán deed het dit eerste halfjaar erg goed. Inclusief de Performante en de nieuwe EVO kregen 1.211 Huracáns de afgelopen zes maanden een nieuw baasje. De enig overgebleven V12 uit het gamma, de Aventador, werd in dezelfde periode 649 keer afgeleverd. Met dank aan de meest extreme SVJ, die dit jaar ook als Roadster werd aangekondigd.

Mooie cijfers voor CEO Stefano Domenicali en consorten, die een paar maanden eerder al hintte op een verdere groei na het verkooprecord van 2018. Ze waken er echter voor om niet te snel van stapel te lopen. Domenicali zei toen al dat een tweede SUV de verkoopcijfers van Lamborghini op korte termijn een enorme boost kan geven, maar dat zo’n besluit op lange termijn negatief zou uitpakken voor het merk.

Toekomst

Lamborghini kijkt met deze verkoopcijfers daarom ook nog niet veel verder naar de toekomst. Wat we al wel weten, is dat de opvolger van de Aventador nog steeds een V12 heeft. Maar Lamborghini gaat mee met zijn tijd, want naast die 12-cilinder krijgt de auto hulp van een hybridesysteem. Als de verkoopcijfers stabiliseren, komt er volgens Domenicali waarschijnlijk ook een nieuwe 2+2. En we hopen ook nog altijd op de bizarre Sterrato, die van de Huracán een zandhapper maakt. Dus ondanks dat ‘ie breekt met alle conventies, moeten we de Urus wel bedanken.

Lamborghini Huracan Evo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.