Autovisie
Autovisie Nieuws 14 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Lamborghini Aventador SV Roadster: raket zonder dak

Daar hebben we hem! Rechtstreeks van het Pebble Beach Concours d’Elegance is dit de Lamborghini Aventador LP750-4 Super Veloce Roadster. En als hij zo hard gaat als dat zijn naam lang is, zit het met de dakloze krachtpatser wel snor.

Grote verschillen met de dichte SV zijn er evenwel niet. Voor de aandrijving zorgt nog steeds een 6,5 liter atmosferische V12 met een vermogen van 750 pk, maar omdat de Roadster 50 kg meer weegt dan zijn coupébroer neemt de standaardsprint 0,1 seconden langer in beslag. In 2,9 seconden zit de Italiaan op 100 km/h en zijn topsnelheid is 349 km/h, een tempo dat je volgens Lamborghini alleen moet rijden met het koolstofvezel dakpaneel gemonteerd.

“Je moet alleen 349 km/h rijden als het koolstofvezel dakje gemonteerd”

Van de Aventador SV Roadster worden niet meer dan vijfhonderd exemplaren gebouwd en daarmee wordt hij iets zeldzamer dan de coupé, want die is door Lamborghini in een oplage van zeshonderd stuks gemaakt. Wat de nieuweling gaat kosten, is uiteraard nog niet bekend, maar reken erop dat hij duurder wordt dan de gesloten SV, die in ons land precies 490.900 euro inclusief belastingen kost. Kostte, moeten we eigenlijk zeggen, want alle zeshonderd wagens zijn al verkocht.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.