Circuitspeelgoed: Lotus Exige 360 Cup

Van deze Lotus Exige 360 Cup gedoopte special worden maar vijftig exemplaren gebouwd met maar een functie: de snelste zijn op het circuit, ook al is hij straatlegaal.

Lotus Exige 360 013

De naam 360 is een directe verwijzing naar het motorvermogen, want de 3,5 liter V6 met supercharger levert 360 pk, tien meer dan normaal. Het wagengewicht van de Exige 360 Cup komt volgens Lotus uit op 1.130 kilogram waardoor accelereren van 0 naar 100 km/h minder dan vier seconden in beslag neemt.

Lotus levert de Exige 360 Cup in vier kleuren, te weten Metallic White, Metallic Grey, Metallic Black en Metallic Silver. Zaken als het dak, het voorpaneel en het achtersteven kleuren te allen tijde matzwart. Net als de Exige V6 Cup profiteert de Exige 360 Cup van het aero package bestaande uit een andere frontsplitter, een achterdifusser en een forse achtervleugel. Motorsport Red-kleur lichtmetaal en diverse 360 Cup-logo’s maken het feest compleet.

“Hij heeft 10 pk meer dan een Exige V6 Cup”

Uiteraard zijn er ook een aantal opties, waaronder een met alcantara bekleed interieur, dempers van Öhlins, een brandblusser, FIA goedgekeurde koolstofvezel kuipen, airco, een verwijderbaar stuurwiel en een noodsysteem voor het uitschakelen van alle systemen. De Nederlandse prijs is nog niet bekend. In Engeland vraagt Lotus 62.995 pond, omgerekend 88.400 euro. Wie er een wil moet haast maken, want zoals gezegd is de oplage heel beperkt