Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 29 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de krachtigste RS 6 en RS 7 van Audi

Audi komt met de krachtigste versie van de RS 6 en RS 7 tot nu toe – uit eigen fabriek. Dit zijn de Performance-modellen van de Igolstaste fabrikant.

De RS 6 en RS 7 zijn de absolute top van de A6 en -7. Met 600 pk en 800 Nm koppel voortkomend uit een 4,0-liter V8, hebben beide modellen meer dan voldoende vermogen. Toch zijn er altijd liefhebbers die meer willen.

Audi RS 6 en RS 7 Performance, de krachtigste

Als je meer vermogen in je Audi RS 6 of RS 7 wil kan je aankloppen bij Abt of een andere tuner om je powerstation of -sportback te laten tunen. Echter, je kan nu ook bij Audi voor de Performance-variant kiezen.

Krachtigste Audi, Audi RS 6 Performance
(Afbeelding: Audi)

De achtcilinder krijgt in beide modellen dan 630 pk en 850 Nm aan koppel. Met deze 30 pk en 50 Nm aan koppel extra, sprinten de RennSports van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,4 seconden, dat is 0,2 seconden sneller dan de standaard RS 6 en RS 7.

Niet enkel motorische upgrades

De snellere sprint is niet enkel te danken aan de toename van het vermogen. Door minder isolatiemateriaal te plaatsen, wegen de auto’s 8 kilo minder dan de ‘normale’ modellen. Dit brengt het gewicht op 2.090 kilogram voor de krachtigste RS 6, de sterkste RS 7 is nog eens 25 kilogram lichter.

rachtigste Audi, Audi RS7 Performance
(Afbeelding: Audi)

Ook de achttraps tiptronic-versnellingsbak is onder handen genomen. Volgens Audi is de automaat nog sneller geworden. Daarbij stuurt de auto preciezer en is het midden differentieel lichter, compacter en zorgt het voor nog betere rijdynamiek.

De krachtigste Audi RS 6 en RS 7 zijn standaard voorzien van het RS Dynamic Package waarmee de topsnelheid op 280 kilometer per uur ligt. Wil je nog harder? Dan kan je bij Dynamic Package Plus een vinkje zetten. De begrenzer staat dan toe om een topsnelheid van 305 kilometer per uur te rijden. Om vanaf deze snelheid weer af te remmen, krijg je dan ook koolstof keramische remmen.

Uiterlijke opties

Voor deze remmen vind je standaard 21-inch wielen. Je kan ook kiezen voor 22-inch wielen. Die 22-inch wielen zorgen voor betere remkoeling, zijn zo’n 5 kilogram lichter dan de 22-inch wielen onder de standaarduitvoering en zijn voorzien van Continental Sport Contact 7’s.

Krachtigste Audi, Audi RS 6 Performance, Audi RS 7 Performance
(Afbeelding: Audi)

Ook wordt het kleurenpalet van de Audi RS 6 en RS 7 aangepast. Je kan nu ook kiezen voor mat en metallic Ascari Blue als mat Dew Silver. De exterieuraccenten zijn standaard mat. Echter, je kan kiezen voor een mat carbonpakket.

Prijs krachtigste Audi RS 6 en RS 7

Wat het prijskaartje van de Audi RS 6 en RS 7 Performance is in Nederland, is nog niet bekend. Een Audi RS 6 is er in Nederland vanaf iets meer dan 196 mille. Een Audi RS 7 Sportback heeft een vanafprijs van meer dan 202 mille.

Krachtiger dan Audi RS6: Mercedes-Benz E 55 AMG Combi – Peters Proefrit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.