Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Komst Renault K-ZE naar Europa nog onzeker

Renault is er nog niet uit of de productieversie van de Renault K-ZE Concept ook naar Europa komt.

‘Global A-segment SUV’

De komst van een nieuwe, betaalbare, compacte volledig elektrische Renault werd aangekondigd op de Autosalon van Parijs (4-14 oktober 2018). Renault noemt het studiemodel een ‘global A-segment SUV’ met een actieradius van ongeveer 250 kilometer volgens de NEDC-testcyclus. Dat ‘global’ karakter beperkt zich voorlopig tot China, waar de verkoop van het model al in 2019 moet starten.

Renault K-ZE Concept (2018) 1

Productie bij e-GT New Energy Automotive Co

Renault bouwt de productieversie van de K-ZE lokaal in China door e-GT New Energy Automotive Co: een joint venture tussen Dongfeng en Nissan. China is de belangrijkste groeimarkt wat betreft elektrische auto’s. Vandaar dat Renault eerst in China aan de slag gaat. Renault hoopt in China rond 2022 ongeveer 550.000 auto’s op jaarbasis te verkopen. Vorig jaar waren dat er 72.000 versus 35.000 in 2016. Werk aan de winkel dus voor Renault.

Renault K-ZE Concept (2018) 3

Wereldmodel

In een interview met Automotive News vertelt Carlos Ghosn, CEO van Renault en voorzitter van Nissan Motor en Mitsubishi Motors, dat de K-ZE waarschijnlijk ook buiten China in de verkoop gaat. “We beginnen met China, maar de visie ligt op de hele wereld”, stelt Ghosn. Waarschijnlijk staat ook Zuid-Amerika op het programma, Europa is nog onzeker.

Renault K-ZE Concept (2018) 4

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.