Autovisie
Autovisie Nieuws 8 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Ian Callum droomt van elektrische supercar Jaguar

Jaguar-designbaas Ian Callum droomt van een elektrische supercar van Jaguar. Dat heeft hij vertelt in een interview met het Amerikaanse Road & Track.

‘Mid-engine-style’

“Ik zou graag een ‘mid-engine-style’ elektrische auto willen ontworpen. Dat is voor mij het ultieme”, zegt Callum in het interview. “Een auto met de proporties van de C-X75, maar dan volledig elektrisch. Dat is in mijn optiek een fenomenale auto. Het zit in mijn hoofd en er bestaan waarschijnlijk een paar krabbels hier en daar. Maar we hebben nog niet besloten of we het gaan doen. En misschien is mijn tijd bij Jaguar dan al wel lang voorbij”, aldus de designbaas.

Oplaadtijden belangrijker dan actieradius

Callum vervolgt: “De ware uitdaging met elektrische auto’s zit hem in de oplaadtijden. Actieradius wordt minder van belang, de oplaadtijden moeten naar 15 minuten of minder worden teruggebracht. Dat gaat op termijn echt gebeuren. Ook het wagengewicht terugbrengen is een grote uitdaging.”

Vervanger F-Type

In het interview spreekt Callum ook over de opvolger van de huidige Jaguar F-Type. “We hebben voor de vervanging van de F-Type verschillende projecten lopen. Experimenten. We zullen zien. Vooral het interieur zal een heel nieuw niveau aan gaan namen. Ons interieurontwerp in de studio is echt fantastisch. Ik ben er echt heel erg blij mee.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.