Coen Grutters
Coen Grutters Nieuws 12 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Niet deze auto, maar één onderdeel ervan kost 365.000 euro

Voor 350.000 euro kun je een hoop leuke auto’s kopen. Toch is het bij lange na niet genoeg voor een Koenigsegg. Sterker nog, dat bedrag is nog niet eens voldoende om deze ene optie van de Koenigsegg Gemera aan te vinken.

De Koenigsegg Gemera is een peperdure, vierzits hypercar die in 2020 voor het eerst ten tonele verscheen. In eerste instantie werd gezegd dat de Gemera met een 2.0-liter driecilinder zou worden geleverd. Niet bepaald het type motor dat je verwacht in een supersportwagen. De auto krijgt dan ook een behoorlijke duw in de rug van een 800 pk sterke Dark Matter-elektromotor, zoals Koenigsegg hem noemt, waardoor het gecombineerd vermogen uitkomt op ruim 1.400 pk.

Ruim 2.300 pk in de Koenigsegg Gemera

Ietwat onverwachts stelt de Zweedse autofabrikant nu dat er nog een andere motoroptie komt. Naast de driecilinder gaat het merk ook een 5.0-liter twinturbo V8 leveren in de Koenigsegg Gemera. Dit motorblok wordt nog altijd ondersteund door een elektromotor, waarmee het systeemvermogen groeit tot een niet te vatten 2.330 pk en 2.750 Nm koppel. Dat is nog meer dan deze allesverslindende hypercar en zelfs ruim twee keer zoveel als de nieuwe Ferrari SF90 XX.

Koenigsegg Gemera auto onderdeel
(Afbeelding: Koenigsegg)

Aan deze upgrade hangt wel een prijskaartje: zo’n 365.000 euro. Slik! Nu vraag je je waarschijnlijk af wat de totale prijs van de Koenigsegg Gemera wel niet is. Hoewel de exacte prijzen niet bekend zijn, lijkt het erop dat de V8-variant richting de 2 miljoen euro zal klimmen.

400 kilometer per uur

De Zweden zijn van plan zo’n 300 stuks te bouwen, en hoewel de eerste modellen nog moeten worden uitgeleverd, staat er gek genoeg al wel een exemplaar als occasion te koop. Voor velen zal de auto fors boven budget zijn. Heb je nog wel zo’n 13 jaarsalarissen van Mark Rutte in een oude sok liggen, dan is deze Koenigsegg Gemera wellicht een leuke gezinsauto. Het is namelijk de enige auto ter wereld waarin je knus met vier personen kunt zitten terwijl je 400 kilometer per uur rijdt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.