Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 16 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Kia Proceed Concept is serieus studiemodel

Volgens Kia zou dit studiemodel een voorproefje van de volgende Cee’d zijn, maar er is een gerede kans dat deze shooting brake-achtige zelf in productie gaat.

De nieuwe Cee’d wordt volgend jaar maart op de Autosalon van Genève gepresenteerd. In eerste instantie als vijfdeurs hatchback, later ook als stationwagon (SW). Deze concept car, die nu op de IAA te bewonderen is, oogt als een bijna shooting brake-achtige hatchback. Mogelijk wordt dit de derde loot aan de Cee’d-stam.

Is er een markt voor?

Mogelijk, want Kia twijfelt nog of er een markt is voor een dergelijke auto. Hij is in vergelijking met de aankomende Cee’d SW een fractie langer en fors lager. Door zijn afgeronde achterzijde oogt het studiemodel een stuk dynamischer dan de hatchback en de stationwagon.

Cross Country

Volgens een insider komt het idee voor de variant uit de koker van de design- en marketingafdeling. Mocht er groen licht worden gegeven, dan start de levering begin 2019. De vijfdeurs Cee’d verschijnt half 2018, waarna de 9,5 cm langere SW drie maanden later volgt. Volgens onze bron wordt er ook gekeken naar een Cross Country-achtige variant van de stationwagon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.