Autovisie
Autovisie Nieuws 29 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Oeps! Kia GT gesnapt in de fabriek

Kia zal wel een beetje brommerig doen, maar stiekem vindt het merk het natuurlijk helemaal niet erg dat deze GT is gelekt via Kia-World. We noemen hem overigens GT omdat een gelijknamig studiemodel uit 2011 als inspiratiebron diende en de echte naam nog niet bekend is. 

De GT is wat marketingafdelingen een vierdeurs coupé noemen en wij gewoon een sedan met iets aflopende daklijn. Volgens Kia-ontwikkelingschef Albert Biermann wordt het aankomende model een echte stuurmansauto. “Hij ziet er scherp uit en kan volgens mij uitstekend meekomen met de premiummerken. Met deze sportsedan gaat Kia een grote stap zetten op het gebied van emotie. Dat zit hem niet alleen in het ontwerp, maar ook in de manier waarop we de auto willen laten rijden.”

LEES OOK: KIA SORENTO SKI GONDOLA – ZELFRIJDENDE REUZENRUPS

Biermann geeft aan dat de GT een imagobouwer moet worden en dus niet alleen met viercilinders op de markt komt. Kia levert zijn grote K900, een sedan van het formaat Mercedes-Benz S-klasse, met een zes- of achtcilinder en introduceerde de GT Concept ooit met een 3,3 liter twinturbo V6. Reken voor de GT echter ook op een hybride aandrijflijn en een diesel. Kia’s aankomende sedan wordt in het nieuwe jaar onthuld, maar het is nog maar de vraag of hij naar Europa komt.

Kia GT Concept

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.