Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Kia blijft maar doorpakken: dit wordt de nieuwe Niro

Kia timmert hard aan de weg om een heel grote speler in de elektrische wereld te worden. Deze week zien we alweer een volgend model: de compleet nieuwe Niro.

Een enorm belangrijke auto dus, want vorig jaar (en waarschijnlijk ook in 2021) was dat de bestverkochte auto in Nederland. Het model gaat inmiddels ook alweer vijf jaar mee en heeft dus een opfrisbeurt nodig om met de concurrentie mee te kunnen.

Duistere beelden

Desondanks kiest Kia niet voor een grove facelift, maar gaat het voor een nieuwe modelgeneratie. Wat dat onderhuids betekent weten we nog niet, maar de Koreaanse autobouwer geeft al wel duistere beelden van het prototype weer.

Kia NIro

Fraai is dat Kia niet kiest voor een redelijk conventioneel ontwerp dat een voorzichtige evolutie van de huidige Niro is. Nee, ook de nieuwe Niro wordt volgens de fonkelnieuwe designfilosofie getekend. Daarmee past de nieuwkomer dus beter tussen het elektrogamma van bijvoorbeeld de EV6 en aankomende EV9.

Habaniro

De Niro is dus ook getekend volgens het ‘Opposites Unite’-thema, waar Kia prat op gaat. Concreet betekent dat dat deze auto is geïnspireerd op de Habaniro, een concept car die de autofabrikant in 2019 liet zien. Die auto werd toen al neergezet als een voorbode op de toekomst. Details over een aandrijflijn gaf het toen nog niet, al moest-ie een bereik van zo’n 480 kilometer hebben.

Kia Niro
Kia Habaniro Concept

Denk ook niet dat de nieuwe Niro op het gloednieuwe E-GMP-platform komt te staan, enkel bedoeld voor elektrische auto’s. De huidige Niro is er immers ook met allerlei verschillende aandrijflijnen, en de verwachting is dat dat ook voor het huidige model gaat gelden. Reken dus op een volledig elektrische versie, maar óók op hybrides in verschillende smaakjes.

Kia e-Niro valt af en is bijna tien mille goedkoper

Onthulling nieuwe Niro

We hoeven niet lang te wachten voor we het model helemaal kunnen zien. Kia trekt op 25 november namelijk al het doek van de nieuwe Niro op de mobiliteitsshow in Seoul. Een thuiswedstrijd voor de fabrikant, dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.