Autovisie
Autovisie Nieuws 31 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Kahn Design buigt zich over laatste Londense taxi’s

De London Taxi Company TX4 gaat eind dit jaar uit productie en krijgt een elektrische vervanger. Dus heeft de fabrikant een geinig afscheid bedacht. De laatste driehonderd ‘black cabs’ die van de band rollen worden door Land Rover-tuner Kahn Design ontworpen.

kahn-1a

Door Kahn Design-oprichter Afzal Kahn, om precies te zijn. Volgens de London Taxi Company (LTC) is hij namelijk dé man om deze klus te klaren. “Afzal Kahn staat bekend om zijn originele en grensverleggende ontwerpen”, aldus een woordvoerder van LTC. “Volgens ons is hij de beste ontwerper om de iconische taxi het afscheid te geven die hij verdient.”

LEES OOK: KAHN DESIGN WB12 VENGEANCE VOLANTE – DE DB9 LEEFT!

Volgens LTC worden de laatste driehonderd TX4-taxi’s buitengewoon luxueus afgewerkt. Ze worden een mix tussen oud en nieuw en zullen allemaal verschillend zijn. Ze worden deels naar de smaak van hun kopers samengesteld en krijgen allemaal een badge mee waarop staat ‘One of One’. LTC denkt dat de bijzondere TX4’s waardevolle collectors items zullen worden.

Kahn Design staat vooral bekend als tuner van Land Rovers en Range Rovers, maar heeft ook ‘eigen creaties’ gebouwd, zoals de Flying Huntsman 6×6 (een zeswielaangedreven variant van de Land Rover Defender pickup) en de Vengeance en Vengeance Volante (Aston Martin DB9’s die van een volledig eigen carrosserie zijn voorzien).

Kahn Vengeance: Aston Martin DB9 met een muilkorf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.