Autovisie
Autovisie Nieuws 2 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Kahn Vengeance: Aston Martin DB9 met een muilkorf

Deze Kahn heeft de naam van een Star Trek-slechterik, maar lijkt door zijn getraliede grille meer op Hannibal Lecter met zijn anti-bijtmasker op. De Vengeance, zoals de sportwagen lekker agressief heet, is gebaseerd op de nu oude Aston Martin DB9.

Laten we het erop houden dat Kahn de DB9 uitzwaait, want Aston Martin zelf bouwt het model niet meer en stelde op de Autosalon van Genève de opvolger voor, de DB11. Hoe dan ook, de Vengeance heeft dus nog steeds een turboloze twaalfcilinder: een 5,9 liter V12 met 517 pk en 620 Nm, waarmee de DB9 in 4,6 seconden naar 100 km/h ging en de 300 km/h-grens niet wist te doorbreken (zijn top lag op 295 km/h).

“De Vengeance is breder dan de DB9 en deelt alleen de kofferklep en achterruit met zijn donorauto”

Onderhuids heeft Kahn nauwelijks iets veranderd, maar optisch des te meer. De Vengeance is breder dan de DB9 en deelt alleen de kofferklep en achterruit met zijn donorauto. De rest van het plaatwerk is allemaal vernieuwd. Veelspaaks lichtmetalen wielen in zwart en zilver vervangen de standaard DB9-exemplaren. De Kahn kost ongeveer 465.000 euro, exclusief belastingen. Daar had je in Nederland ook twee DB9’s voor kunnen kopen.

LEES OOK: NAGELNIEUWE ASTON MARTIN DB11 IS REDDER IN NOOD

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.