Autovisie
Autovisie Nieuws 25 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Jensen opnieuw tot leven gewekt

Het Britse merk Jensen bouwde bijna tachtig jaar geleden zijn eerste auto’s. De laatste rolde in 1976 van de band. In 2016 moet er na een afwezigheid van precies veertig jaar een nieuwe Interceptor verschijnen. Om het vlammetje tot die tijd brandend te houden, brengt het merk nu de Jensen GT.

Al eerder was er een opleving van Jensen, namelijk in 2001. Toen kwam het merk met de Jensen S-V8, maar problemen met financiering en productie zorgde ervoor dat er slechts twintig exemplaren werden gebouwd en dat Jensen in 2002 alweer ophield te bestaan. Tot nu dan, want Jensen Cars Ltd brengt vandaag het nieuws naar buiten dat er in 2016 een geheel nieuwe ‘state of the art’ Interceptor 2 op de markt moet komen.

“Ze hebben vier jaar juridische strijd gevoerd om de namen Jensen en Interceptor te mogen voeren”

Om de tijd tot 2016 te overbrugge,n komt Jensen met de GT, een sportcoupé die qua styling duidelijk verwijst naar de aloude Interceptor. Onder de lange motorkap ligt een 6,4 liter V8 met supercharger afkomstig van GM. Die krachtbron moet 665 pk op de achterwielen loslaten. Het koetswerk wordt een combinatie van aluminium en andere lichtgewicht composietmaterialen. Enkel de deuren zijn van staal, zo meldt het persbericht.

Dat het de mannen achter het nieuwe Jensen menens is, blijkt wel uit het feit dat ze alleen al vier jaar een juridische strijd hebben gevoerd om de namen Jensen en Interceptor te mogen voeren. Jensen Cars benadrukt dat ze geen oude Jensens gaan restaureren of repareren, maar nieuwe modellen gaan ontwikkelen. Wel werd voor de totstandkoming van de Jensen GT nauw samengewerkt met Jensen International Automotive, een bedrijf dat dan weer wel bekend staat om het moderniseren van klassieke Jensen Interceptors.

8e2d73d4016e8645_org

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.