Remco Slump
Remco Slump Nieuws 31 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Jeepy McJeepface – Publiek mag naam voor elektrische Jeep bedenken

Oh Jeep, wat haal je je op de hals? Het Amerikaanse SUV-merk is op zoek naar een definitieve naam voor zijn elektrische Wagoneer S en wil daarvoor het publiek inschakelen. Is Jeep soms het Boaty McBoatface-fiasco vergeten?

In 2016 zocht de Britse Natural Environment Research Council (NERC) een naam voor zijn nieuwe expeditieschip. Restricties waren er niet, het publiek mocht stemmen op wat het wilde. Een voormalige radiopresentator stelde als grap Boaty McBoatface voor en dat werd binnen no time de populairste naam, met een derde van de stemmen.

De Britse regering negeerde de uitslag van de poll en noemde het schip uiteindelijk Sir David Attenborough. Als een soort halfzacht compromis kreeg een op afstand bediende onderzeedrone aan boord de naam Boaty McBoatface.

Irma Sluis, Sluisje McSluisface, De Sluizenmoeder

Dat je het publiek nooit moet vragen iets een naam te geven, bleek ook in 2020. De gemeente Velsen en Rijkswaterstaat zochten toen naar een naam voor de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. De drie populairste inzendingen waren Irma Sluis (naar de gebarentolk bij de coronapersconferenties), Sluisje McSluisface en De Sluizenmoeder. Het werd uiteindelijk Zeesluis IJmuiden, een naam die slechts vijf keer was ingezonden.

Jeep Wagoneer S niet definitieve naam voor SUV

Hoe dan ook, Jeep weet het ook even niet meer. Het merk onthulde recent een studiemodel van een grote elektrische SUV, die in 2025 op de markt komt: de Wagoneer S. Althans, dat is niet de definitieve naam, aldus Jeep-topman Christian Meunier. Hij wil de hulp van de Jeep-community inschakelen om er een te kiezen.

Jeep
(Afbeelding: Jeep)

Er komt een prijsvraag op sociale media, zegt hij. Jeep zal alvast wat suggesties doen om de fans een richting te geven. Een Jeepy McJeepface-farce zal het niet worden. Jeep gaat alle ingezonden namen beoordelen, een shortlist maken en mogelijke namen op copyrights controleren.

‘Wagoneer S’ met 600 pk en range van 640 kilometer

De ‘Wagoneer S’ komt naast de Wagoneer en Grand Wagoneer aan de bovenkant van het Jeep-leveringsprogramma te staan. De elektrische premium-suv krijgt een vermogen van 600 pk, een 0-60 mph-tijd (0 – 97 km/h) van 3,5 seconden en een actieradius van ongeveer 640 kilometer.

Jeep
(Afbeelding: Jeep)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.