Autovisie
Autovisie Nieuws 4 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Jaguar bekijkt mogelijkheden grote SUV

Na de succesvolle introductie van de F-Pace, de lancering van de E-Pace en de op voorhand in Nederland gewilde i-Pace kijkt Jaguar naar de ontwikkeling van een vierde SUV/crossover. De autobouwer ziet voor een dergelijk model ruimte aan de bovenzijde van zijn programma.

performance-suv-jaguar-f-pace-s-1

Sinds de eerste SUV in het programma werd opgenomen heeft Jaguar het gamma naar beneden toe uitgebreid. De E-Pace en i-Pace zijn beide kleiner dan de F-Pace. Het nieuwe model zou juist boven de F-Pace moeten komen. Of de auto er daadwerkelijk komt, hangt af van een aantal factoren. De belangrijkste daarvan is dat de auto wel aan de merkwaarden van Jaguar moet voldoen, zoals het gevoel van een rijdersauto. Bovendien moet een dergelijk model niet concurreren met de producten van zustermerk Land Rover. Met de Discovery en Range Rover-types is Land Rover al in de hogere regionen van de SUV-markt actief. Jaguar moet daar iets aan toe kunnen voegen, zonder de klanten en potentiele kopers bij Land Rover weg te halen.

Imago

De vraag naar SUV’s en crossovers blijft groeien, zowel in Noord-Amerika, Europa als Azië. Daar leidt de belangstelling voor de sedans onder. Jaguar is juist een merk met een enorm sedanprogramma. Het omvormen van dat imago is in volle gang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.