Autovisie
Autovisie Nieuws 4 apr 2018

Wonen op testcircuit Top Gear

Het is onder autoliefhebbers ’s werelds bekendste vliegveld en dat is te danken aan het BBC-programma Top Gear, dat op de verschillende landingsbanen tal van auto’s aan een snelle ronde onderwerpt. Binnenkort is dat verleden tijd, want dan komen op het Dunsfold Aerodrome 1.800 huizen te staan.

Dunsfold Schermafbeelding 2018-04-04 om 13.29.53

De Secretary of State heeft zijn goedkeuring gegeven aan een plan om het vliegveld uit de Tweede Wereldoorlog op te ruimen en er woningen neer te zetten. Daarnaast moeten er bedrijven en ondernemers komen, terwijl de brede startbaan plaats maakt voor een enorm park. Dunsfold, dat ten zuiden van Londen is gelegen wordt alweer sinds 2001 voor de opnames van Top Gear gebruikt. Niet alleen leggen bepaalde auto’s een parcours af, ook ludieke tests werden er opgenomen. In een van de hangars worden de binnenopnames gemaakt. Dunsfold Schermafbeelding 2018-04-04 om 13.29.35

McLaren

Het is niet alleen Top Gear dat gebruik maakt van het verlaten vliegveld. McLaren gebruikt de banen voor klantenevenementen en testdoeleinden en de Engelse politie voert er rijtrainingen uit.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wonen op testcircuit Top Gear
Sluiten