Bart Oostvogels
Bart Oostvogels Nieuws 6 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Italië smeekt Lamborghini om SUV in Italië te bouwen

De Italiaanse overheid belooft Lamborghini belastingvoordelen als de productie van de SUV Urus in het land blijft. De top van Lamborghini heeft eerder al aangegeven naar externe productiecapaciteit te zoeken wanneer de eigen fabriek over onvoldoende productieplaatsen beschikt. De Italiaanse overheid ziet dat met het oog op werkgelegenheid liever niet gebeuren.

Volgens Automotive News zou de Italiaanse minister-president Matteo Renzi een belastingkorting beloven van honderd miljoen euro plus nog andere voordelen voor de sportwagenfabrikant. De komst van de SUV zou driehonderd extra banen opleveren.

Nog geen goedkeuring

Lamborghini hoopt eind juni goedkeuring te krijgen voor de sportieve SUV, maar heel zeker is dat nog niet. Volgens anonieme bronnen is er nog steeds geen besluit genomen of Volkswagens raad van bestuur groen licht zal geven. Zodra er wel groen licht is, kan Lamborghini naar productielocaties kijken.

Concurrentie

De vraag naar sportieve en luxueuze SUV’s neemt toe. Bentley komt daarom met de Bentayga, Rolls-Royce heeft aangekondigd met een soort crossover te komen en Aston Martin komt met een avontuurlijk vormgegeven DBX.

Verdubbeling

Als de SUV van Lamborghini komt, verwacht de autobouwer een verdubbeling van de jaaroutput, vertelde Stephan Winkelmann, ceo van Automobili Lamborghini, in een eerder interview. Lamborghini verkocht vorig jaar 2.530 auto’s. Met de komst van de Urus kan de output naar 5.000 of meer stijgen. De softroader zou pas eind 2017, begin 2018 op de markt komen als het project goedkeuring krijgt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.