Autovisie
Autovisie Nieuws 4 jun 2015
Leestijd: 1 minuut

Italiaanse passie tijdens Italia a Zandvoort 2015

Als er één evenement in Nederland is dat de harten van Italië-liefhebbers sneller doet kloppen, dan is het wel Italia a Zandvoort tijdens de Nationale Auto8Daagse. Op zondag 28 juni nemen honderden Ferrari’s, Alfa Romeo’s, Lancia’s, Abarths en Fiats bezit van het Circuitpark Zandvoort. Ook Max Verstappen zal zijn opwachting maken.

Zandvoort 29 juni 2014. Italia A Zandvoort. Foto Chris Schotanus

Italiaanse passie

Dat betekent dat de paddock van het Circuitpark Zandvoort voor één dag is gevuld met Italiaanse vierwielers zover het oog reikt. De nieuwste Ferrari’s, Maserati’s en Lamborghini’s staan spiegel aan spiegel met klassieke Alfa’s, Lancia’s en Fiats.

Ze zijn niet alleen stilstaand te bewonderen in het paddock, maar mogen ook hun benen strekken op het circuit. En dat betekent dat de lucht boven Zandvoort zich de hele dag vult met een symfonie van hitsige viercilinders, hoogtoerige V8’s en hier en daar een bulderende V12.

Bovendien wordt er niet alleen aandacht besteed aan vierwielers uit ‘de laars’, maar is in Zandvoort ook genoeg Italiaanse mode en cuisine te vinden. Daarbij worden tussen de middag op het circuit een aantal spectaculaire demonstraties gegeven.

Nationale Auto8Daagse

Italia a Zandvoort maakt onderdeel uit de Nationale Auto8Daagse. Benieuwd naar alle evenementen die georganiseerd worden van 20 t/m 28 juni? Bekijk het complete overzicht op www.auto8daagse.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.