Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Is de BMW M850i Gran Coupé by Jeff Koons pure kunst?

BMW is opnieuw de samenwerking aangegaan met Jeff Koons en de Duitse autobouwer liet de Amerikaanse kunstenaar dit maal een 8 Gran Coupé aankleden. Het resultaat is de M850i Gran Coupé by Jeff Koons. Een geslaagde samenwerking?

Dik tien jaar geleden vroeg BMW voor het eerst aan Jeff Koons om een speciale livery voor de M3-racewagen te bedenken en de speciale Jeff Koons-editie verscheen vervolgens aan de start van onder andere Le Mans. De auto maakte deel uit van een reeks zogeheten Art Cars. Aan die bijzondere serie automobiele kunstobjecten voegt BMW nu een nieuw hoofdstuk toe, door voor het eerst een auto in productie te nemen. Als eerste Art Car verschijnt de M850i Gran Coupé by Jeff Koons in een gelimiteerde oplage. Het kunstwerk is bovendien volledig straatlegaal.

Extreem prijskaartje voor Jeff Koons

Hoe bijzonder en opvallend de BMW M850i xDrive Gran Coupé by Jeff Koons is, laat Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes zien. Aan de hand van een van de allereerste exemplaren in Europa vertelt hij je het verhaal over het extreme productieproces, het karakter van de auto, de bijzondere details en het prijskaartje van het kunstwerk.

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een vaste videorubriek van Autovisie, dat naast een website, een Youtube-kanaal ook een tweewekelijks magazine met nieuws, reportages, tests en achtergrondinformatie. In elke aflevering behandelt Sjoerd een specifiek onderwerp, wat een compleet nieuw model, een onderdeel of een achtergrondverhaal is dat niet eerder is verteld. Sjoerd gaat een stapje verder dan de gebruikelijke folder en praat je ook bij over de geheimen tijdens de ontwikkeling van een nieuw model. Zo verklaarde Sjoerd eerder het gebruik van camouflagemateriaal, toonde hij aan hoe prototypes worden opgebouwd, liet hij zien waarom het een omslachtige klus is om de ruitensproeiervloeistof van een Alfa 4C bij te vullen, legde hij uit waar al die Benz Patentwagens vandaag komen en bracht hij als eerste de Ferrari 296 GTB voor de camera.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.