Autovisie
Autovisie Nieuws 7 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Fotoverslag: Schloss Dyck Classic Days 2016

Onder het motto ‘Gentlemen, start your engines’ werden dit weekend de Schloss Dyck Classic Days georganiseerd in Düsseldorf, net over de Duitse grens.

Schloss Dyk Classic Days - Patentwagen Benz

130 jaar Patent Motorwagen

Tijdens de elfde editie stond het 130-jarig jubileum van de Patent Motorwagen van Karl Benz centraal, het voertuig waarmee de ontwikkeling van de auto begon. Kleindochter Jutta Benz, tegenwoordig werkzaam voor het Daimler-concern, was zelf aanwezig en reed er rondjes mee op het terrein van Schloss Dyck.

In de korte tijd dat de Classic Days georganiseerd worden, heeft het evenement zich kunnen ontwikkelen tot een must-visit op de kalender voor iedere oldtimerliefhebber. Bekende namen zoals Hans-Joachim Stuck en Walter Röhrl kropen dit jaar achter het stuur om hun rijkunsten nog een keer aan het grote publiek te tonen.

Borgward Isabella

Een van de mooiste auto’s bij deze gelegenheid was zonder twijfel een Borgward Isabella T5 Cabriolet uit 1959. Het verhaal gaat dat de naam Isabella puur bij toeval ontstond. Carl Borgward, oprichter van het concern, kreeg de vraag voorgelegd welke naam er op de auto vermeld moest worden voor de testritten. Hij antwoordde: “Dat maakt me niks uit, voor mijn part noem je ‘m Isabella”. Zo werd een automobiele legende geboren.

Sommige bezoekers waanden zich waarschijnlijk even in een soort film, over de Ladies Day van de paardenraces in Ascot. Veel (met name vrouwelijke) bezoekers hadden zich voor de gelegenheid in stijl gekleed, waartoe opgeroepen was door de organisatie.

Coys

Natuurlijk was er plaats voor de obligate veiling; ditmaal georganiseerd door Coys of Kensington. De veilingmeester was wat nerveus, omdat de voor het doel opgezette, mobiele zendmast was uitgevallen. Dat maakte het bieden voor de vele buitenlandse kopers op afstand natuurlijk wat moeilijk. Niet voor iedereen maakte dat iets uit; wij konden genieten van een ouderwetse dag vol met automobiele schoonheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.