Autovisie
Autovisie Nieuws 8 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

“Chevrolet Corvette ook als plug-in hybride”

De huidige Chevrolet Corvette draait pas drie jaar mee, maar toch werkt General Motors al aan een opvolger. Die auto krijgt ook een plug-in hybride aandrijflijn volgens Bob Lutz, oud-topman van General Motors.

Accu

Eind 2018 moet de nieuwe Corvette in productie gaan en begin 2019 moet hij op de markt komen. Dat vertelt de oud-topman aan het Amerikaanse Detroit News.Dan komt hij ook meteen als plug-in hybride. Volgens Lutz is het meer ter ondersteuning van de prestaties dan dat er ook lange afstanden elektrisch kunnen worden gereden. Lutz spreekt van een Lithium-Ion accupakket met een capaciteit 5 kWh, waarmee de auto ‘zo’n 16 tot 24 kilometer elektrisch kan rijden’.

LEES OOK: SCHERPERE CORVETTE STINGRAY HEET GRAND SPORT

Vierwielaandrijving

De Chevrolet Corvette C8, waarbij C8 staat voor het model, kon wel eens radicaal gaan verschillen van de C7. Zo zijn er al meerdere prototypes gespot waarbij de motor achterin ligt. Dat idee had General Motors al in de jaren 60, maar tot op heden is er nog geen enkele Corvette geweest die niet zijn motor voorin had en de aandrijving op de achterwielen. De nieuwe Corvette zou ook daar verandering in kunnen brengen, want volgens Lutz denkt Chevrolet eraan om de elektromotor voorin te plaatsen. Daarmee zou hij vierwielaandrijving krijgen, met de elektromotor voor de voorwielen en de achtcilinder voor de achterwielen.

Het eerste prototype zien we waarschijnlijk pas in 2018, op de autoshow van Detroit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.