Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 10 dec 2022
Leestijd: 1 minuut

Deze hypercar kan je binnenkort in Nederland zien rijden!

Extreme hypercars zijn door hun prijs slechts voor een klein deel van de wereldbevolking weggelegd. Ook Nederlandse miljonairs kunnen binnenkort een Rimac Nevera bestellen!

De Kroaat Mate Rimac zette in 2009 een eigen automerk op, uitsluitend gericht op elektrische auto’s. Na vijf jaar, 18 prototypes, 45 crashtests en 1,6 miljoen uur aan werk was het dan eindelijk zover: de productieversie van de Rimac Nevera.

Rimac Nevera

Die extreme hypercar is nu ook te koop in Nederland. Pon Luxury & Performance Cars is importeur van de Rimac Nevera en biedt daarmee een bijzonder merk en model aan.

Nico Rosberg, Rimac Nevera, hypercar, Nederland

Rimac heeft de Nevera in geheel eigen beheer ontwikkeld en de meeste componenten zelf vervaardigd. Zo komen het accupakket, de inverter, de control systems en het infotainmentsysteem, de transmissie en de motor uit eigen fabriek.

Rimax Nevera is een echte hypercar

En het is niet zomaar een aandrijflijn die Rimac voor de Nevera heeft ontwikkeld. De vier elektromotoren, waarover de hypercar beschikt, leveren samen 1.914 pk en 2.340 Nm aan koppel. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint het model in minder dan twee tellen, van 0 naar 160 kilometer per uur gaat-ie in 4,3 seconden en de topsnelheid ligt op 412 kilometer per uur.

Rimac Nevera, hypercar, Nederland

Doe je iets rustiger aan, dan kan je volgens de fabrikant zo’n 490 kilometer ver komen met het 120 kWh accupakket. Bijzonder is de plek waar dit accupakket ligt. Veelal liggen de batterijen van elektrische auto’s in de bodem. Rimac kiest ervoor om de accu’s van de Nevera in een T-vorm tussen en achter de twee voorstoelen van de hypercar te leggen.

Wanneer in Nederland?

In totaal worden er 150 exemplaren van de hypercar gebouwd, ieder met een prijskaartje van 2 miljoen euro. De Nevera kan je in het tweede kwartaal van 2023 op de Nederlandse weg zien rijden!

Te koop – Deze ‘Nederlandse’ Ferrari F40 is de snelste ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.