Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 7 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Hype: Volkswagen ID is VW’s antwoord op Tesla

De Volkswagen ID staat maart volgend jaar pas bij de dealer maar de hype barst nu al los met gelekte afbeeldingen, informatie en prijzen.

Volkswagen ID.3

Gamechanger die Tesla moet overtreffen

Er hangt zoveel van de introductie van deze ID af dat de vraag gerechtvaardigd is of deze auto niet bewust gelekt is. In de autowereld zitten verdacht veel ‘lekken’. Zo ook de video van de nieuwe elektrische hatchback ID die een dag te vroeg online te zien was. Snelle internetjongens maakten verschillende screenshots van de auto waarmee Volkswagen het gaat opnemen tegen Tesla. Sterker nog deze Volkswagen moet Tesla overtreffen. Dit is namelijk de eerste echte elektrische volksauto. Volkswagen is daar heel duidelijk over zo bleek uit een interview dat Autovisie recent had met Thomas Ulbrich, de elektrische opperbaas van het concern en boardmember E-Mobility. “Wij zijn de gamechangers in de wereld die elektrische auto’s vanuit de niche naar de volumemarkt kunnen brengen”. Volgens Volkswagen zelf zal de hype rondom Tesla in het niet vallen na de onthulling van de elektrische hatchback op het nieuwe MEB-platform.

Het prototype dat op de beelden te zien is, is helaas nog wel gewikkeld in een camouflage-patroon. Maar dat wil niet zeggen dat we er niets uit kunnen opmaken. De getoonde Volkswagen ID heeft bijvoorbeeld volledig productie-klare koplampen met LED-verlichting. Ze hebben zelfs iets weg van de vormgeving die Tesla aanhoudt met de Model 3. Ook is duidelijk te zien dat de voorkant voornamelijk dicht is, en dat er kleine uithollingen op de bumper zitten. Daarnaast zit er een aparte ophoging onder de voorruit die aansluit op de ‘motorkap’.

 

Wat we weten

Voor nu weten we dat er drie variaties komen van de Volkswagen ID. In eerste instantie zal er gelijk na de introductie op de IAA 2019 een ID.3 variant te bestellen zijn met een 62 kWh accupakket en een bereik van 450 kilometer (verwachte prijs van ongeveer €30.000). Kort daarna zal de ID.3 Cool bij de dealers verschijnen, deze heeft een accupakket van 49 kWh en een bereik van 330 kilometer (verwachte prijst circa €24.000). De laatste versie is de krachtigste met 111 kWh en een bereik van ongeveer 550 kilometer.

Het leukste is wellicht dit: alle ID’s hebben achterwielaandrijving. Ze worden voortgestuwd door een enkele elektromotor op de achteras die 170 pk produceert.

Live event

Morgen vindt in Berlijn een live event plaats waarop de ID gepresenteerd zal worden. Vanzelfsprekend zijn wij daarbij en we zullen u morgen via Autovisie.nl natuurlijk op de hoogte houden van alle officiële informatie over deze wagen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.