Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Honda sluit Swindon-fabriek in Verenigd Koninkrijk

De kogel is door de kerk: Honda sluit in 2021 de deuren van zijn productiefaciliteit in Swindon, gelegen in het Verenigd Koninkrijk.

Veranderingen in de auto-industrie

“Honda versnelt zijn toewijding aan geëlektrificeerde auto’s als een reactie op de ongekende veranderingen in de wereldwijde auto-industrie”, aldus Honda in de verklaring. De Brexit wordt niet als reden genoemd, maar zal ongetwijfeld zijn meegenomen in dit besluit. “Door de aanzienlijke uitdagingen van elektrificatie zal Honda haar wereldwijde productieactiviteiten herzien en de focus leggen op activiteiten in regio’s waar hoge productievolumes worden verwacht.”

Tiende generatie Civic

Alle werknemers van de Swindon-fabriek zijn door Honda al op de hoogte gebracht. In de fabriek produceert Honda momenteel de tiende generatie Civic. Het gaat hier zowel om de hatchback en de Civic Type R-uitmonstering. Het vertrek van Honda uit Swindon heeft grote gevolgen, want de fabriek biedt werk aan ongeveer 3.500 mensen. Bovendien heeft de fabriek een productiecapaciteit van 150.000 auto’s op jaarbasis. Het Europese hoofdkantoor van Honda blijft wel gevestigd in het Verenigd Koninkrijk.

Turkije

Ook voor Turkije heeft de herstructurering van Honda gevolgen. Vanaf 2021 wordt de Civic Sedan niet langer bij Honda Turkiye A.S. gebouwd. Van die auto rollen nu jaarlijks 38.000 auto’s van de band. De Honda-fabriek in Turkije blijft wel actief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.