Autovisie
Autovisie Nieuws 19 feb 2019

Nieuwe SsangYong Korando debuteert in Genève

De huidige Korando draait alweer sinds 2010 mee en is dus nodig aan vervanging toe. Op de Autosalon van Genève (7-17 maart) onthult de Koreaanse autobouwer SsangYong – onderdeel van Mahindra & Mahindra Limited – de nieuwe generatie Korando. Die is qua styling duidelijk geïnspireerd op de Rexton en de e-SIV Concept.

SsangYong Korando 2019 Foto 3

Twee forse displays

SsangYong spreekt over een auto die ‘VIEWtiful’ is. Prachtige marketingpraat uiteraard, maar niet relevant in dit verhaal. De feiten vertellen ons dat SsangYong veel aandacht heeft besteed aan het interieur van de nieuwe Korando. In de Korando past SsangYong een 10,25-inch touchscreen toe in combinatie met een 9,0-inch volledig digitaal instrumentenpaneel. De bagageruimte meet 551 liter en de achterklep opent optioneel met een druk op de knop. Ook lederen bekleding en LED-sfeerverlichting zijn opties.

SsangYong Korando 2019 Foto 2

Elektrische variant

Welke motoren er in Nederland op de prijslijst verschijnen, is nog niet helemaal duidelijk. In de Korando levert SsangYong naar verwachting een 1,6-liter turbodiesel (e-XDI) en een 1,5-liter turbobenzinemotor. In 2020 staat een elektrische variant van de Korando op het programma. Mogelijk komt er ook een plug-inhybride. De SsangYong e-SIV Concept die in 2018 op de Autosalon van Genève stond, was een PHEV met een 190 pk sterke verbrandingsmotor en een lithium-ion accupakket van 61,5 kWh. SsangYong maakt binnenkort meer details bekend over de nieuwe Korando.

SsangYong Korando 2019 Foto 4