Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Honda NSX net zo duur als Porsche 911 Turbo

Wie zich dit jaar wil verwennen met een nieuwe automobiel speeltje en dik twee ton heeft te besteden, hoeft niet per se bij Porsche aan te kloppen voor een 911 Turbo. Honda komt met een alternatief in de vorm van de NSX.

honda_nsx_13

Het is eindelijk zover. De verkoop van de Honda NSX gaat van start. Nadat de sportwagen in de Verenigde Staten onder de naam Acura NSX is voorgesteld en in de verkoop is gegaan, komt de tweepersoons sportcoupé deze herfst ook in Europa in de showroom te staan. Een bezoek aan een Honda-dealer is op dit moment te voorbarig, want de sportwagen is alleen via een aantal geselecteerde Europese Honda-verkooppunten te bestellen. Of daar een Nederlandse vestiging tussen zit, is nog niet bekend.

“De Japanse sportwagen heeft een hybride aandrijflijn met een 3,5 liter twinturbo V6 en een elektromotor”

Evenmin is precies bekend wat de sportwagen bij ons moet gaan kosten. In Duitsland is inmiddels een prijs van 180.000 euro afgegeven. Voor dat geld koop je bij onze oosterburen ook een Porsche 911 Turbo. In Nederland kost die dubbelgeblazen sportcoupé iets meer dan twee ton. Of Honda de NSX ook voor dik twee ton gaat aanbieden, is afhankelijk van de CO2-uitstoot van het model, aangezien ons belastingstelsel op de emissiewaarde is gebaseerd. Echter, met de uitstoot van de NSX moet het wel goed zitten, aangezien de Japanse sportwagen over een hybride-aandrijflijn met een 3,5 liter twinturbo V6 en een elektromotor beschikt.

LEES OOK: HONDA NSX – DE LANGVERWACHTE SPECS!

De in de Verenigde Staten gebouwde NSX, wat staat voor New Sports eXperience, gaat in beperkte volumes in de verkoop. De officiële orderboeken openen in april. Geïnteresseerden kunnen zich al via de website van het automerk opgeven. De definitieve prijs voor Nederland wordt dit voorjaar bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.