Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 3 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

McLaren onderzoekt volelektrische opvolger P1

De techneuten van McLaren zijn begonnen met de ontwikkeling van een elektrische hypercar. Mocht het tot een productiemodel komen, dan kan de auto gezien worden als de opvolger van de P1. Dat heeft McLaren aan de vooravond van de Autosalon van Genève 2016 laten weten. 

McLaren heeft zijn plannen voor de komende zes jaar ontvouwd. De nog jonge autobouwer is van plan om in die periode vijftien nieuwe modellen en uitvoeringen te lanceren. De fabrikant kondigt aan dat de aanduiding LT niet alleen voorbehouden is aan de Super Series (625C, 650S) met de 675LT, maar dat er van de Sport Series (540C en 570S) ook een LT-uitvoering zal komen. Op welke termijn is nog niet bekend.

“McLaren is van plan om in zes jaar vijftien nieuwe modellen te lanceren”

Voor de volgende generatie sportwagens van het F1-merk wordt inmiddels ook gewerkt aan een nieuwe aandrijflijn, waarbij een geblazen benzinemotor al dan niet gecombineerd wordt met hybridetechniek. De aandrijflijn zal pas in het volgende decennium worden gepresenteerd, zo geeft McLaren aan, die ervan uitgaat dat rond 2022 ongeveer de helft van de McLaren-sportwagens over een hybride-aandrijflijn zal beschikken. McLaren heeft met de P1 al ervaring op hybridegebied. Die kennis wordt nu gebruikt voor de ontwikkeling van de eerste volledig elektrische McLaren. Dat wordt een hypercar, zo geeft McLaren aan.

LEES OOK: MCLAREN 570GT – EEN 570S VOOR DAGELIJKS GEBRUIK

Maar voordat het zover is, brengt McLaren eerst de 570GT op de markt, een versie van de 570S met extra bagageruimte. Voor 2017 staat de Spider-versie van de Sport Series op de agenda. De lichtere en krachtigere LT zal vermoedelijk pas na de open tweezitter worden geïntroduceerd. De oplage zal net als die van de 675LT beperkt zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.