Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 1 okt 2019

Hommage aan Ben Pon met speciale Porsche 911

Gisteren overleed Ben Pon Jr. op 82-jarige leeftijd. Porsche importeur Pon eert Mr.Porsche nu met een speciale editie van de 911. Gebaseerd op de allereerste geïmporteerde auto.

70-jaar Porsche 911 Jubileum Edition 2019

Ben Pon jr., zoon van oprichter van familiebedrijf Pon Holdings Ben Pon sr., overleed gisteren op 82-jarige leeftijd. Pon Porsche eert de man, ook wel Mr. Porsche genoemd, vandaag met een gelimiteerde editie van de 911 992 Carrera 4S. Deze is gebaseerd op de allereerste Porsche die Pon in 1949 naar Nederland haalde, een zilverkleurige 356. De Porsche was origineel bedoeld als eerbetoon voor het 70-jarig bestaan van de Nederlandse Porsche-importeur, maar in goed overleg met de Stuttgarters werd afgesproken om de auto naar Ben Pon te vernoemen.

Kleurstelling

De speciale Carrera 4S wordt geproduceerd in samenwerking met Porsche Exclusive Manufaktur en heeft dezelfde kleurstelling als de eerder genoemde Porsche 356 Knickscheibe. Het exterieur is uitgevoerd in het exclusieve Fischsilbergrau en onderscheid zich van een normaal model met een SportDesign voorbumper, SportDesign sideskirts en sierlijsten van aluminium rond de zijruiten. Het interieur is in Grafietblauw met Madrascaro middenbanen leer en stiksels in GT-zilver afgewerkt. Ook vinden we hier een ‘Ben Pon jr.’ logo op het dashboard en ‘70 Pon Porsche Import’ logo’s op de hoofdsteunen.

Als extra kers op de taart wordt de speciale editie geleverd met een bijpassende carcover in dezelfde grijstint als de auto met blauwe accenten en een bijpassend ’70 Pon Porsche Import’-logo.

Zescilinder

De Porsche 911 Carrera 4S krijgt voor de rest standaard extra’s als achterasbesturing, LED-matrix koplampen, een sportuitlaat en een elektrisch bedienbaar schuifdak mee. Motorisch blijft de auto onaangepast. Achterin vinden we de bekende zescilinder boxermotor met 450 pk en 530 Nm.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.