Remco Slump
Remco Slump Nieuws 19 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Hollandsch glorie! De gaafste Spyker C8 ooit kan van jou zijn

Om met die woedende Jumbo-medewerker te spreken: koop dan! Want deze Spyker C8 Spyder GT2-R is toch wel héél gaaf. Vergeet de luchtkastelen van Victor Muller en het eindeloze faillissementsdrama, deze brute racewagen is het aankopen waard.

Want bruut, dat is de Spyker C8 Spyder GT2-R zeker. Tussen de bestuurder en de achterwielen ligt een luid hamerende 3,8-liter Audi-V8, die is gekoppeld aan een sequentiële racetransmissie van Hewland.

Spyker C8 Spyder GT2-R redelijk succesvol

Dit is chassisnummer 046, die in 2005 en 2006 mee heeft gedaan aan tien race-evenementen, waaronder de Sebring 12 Hours, de 24 Uur van Le Mans en de 1000 Kilometer van Spa.

Spyker C8 GT2-R
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

In Nederland hebben we de neiging om lacherig te doen over het Spyker Squadron, want het kortstondige Formule 1-avontuur was inderdaad niet om over naar huis te schrijven.

Twintig jaar Spyker in een shot – Sjoerds Weetjes #126

Met de C8 Spyder GT2-R pakte Spyker echter hier en daar een succesje. Zo finishte deze auto de 500 Kilomater van Dubai als tweede in zijn klasse en scoorde hij op het Spaanse circuit van Jarama een derde plek.

Spyker C8 GT2-R
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Hij nam het op tegen onder meer de, Ferrari 360 GTC, de Porsche 911 GT3 RSR, de TVR Tuscan T400R en de Panoz Esperante GTLM.

Zoveel betaal je voor de enige Spyker-occasion van Nederland

Double 12-R in eerste instantie met BMW-V8

De Spyker C8 Spyder GT2-R verving overigens de weinig succesvolle C8 Double 12-R, die eind 2001 werd geïntroduceerd en opviel door zijn lange achterkant, waarin in eerste instantie een BMW-V8 lag.

Spyker C8 GT2-R
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

C8 Laviolette GT2-R zesde plek in GT2-serie

In 2008 werd de C8 Spyder GT2-R opgevolgd door de C8 Laviolette GT2-R, met een dichte cabine. Die deed het best oké, met uiteindelijk een zesde plek in het GT2-kampioenschap.

Geveild aan vooravond van 24 Uur van Le Mans

Deze Spyder wordt op 9 juni geveild bij RM Sotheby’s aan de vooravond van de 24 Uur van Le Mans. Wat de auto moet opbrengen, is nog niet bekend, maar hij zal zeker niet goedkoop zijn.

Spyker C8 GT2-R
(Afbeelding: RM Sotheby’s)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.