Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 25 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hier zit de ‘geheime’ kluis in de Ford Explorer

Ford trok afgelopen week het doek van een de nieuwe Ford Explorer, een volledig elektrisch model die qua design nagenoeg totaal anders is. In dit artikel lichten we een bijzondere feature van het model uit, namelijk de ‘geheime’ kluis.

Na dit artikel is de kluis wellicht niet zo geheim meer, al moet je het ook niet echt zien als een kluis. Een auto is immers nooit een echt veilige plek om je waardevolle spullen op te bergen.

De geheime kluis van de Ford Explorer

Ook Ford laat weten dat je de ruimte niet echt moet zien als geheime kluis. Desondanks zit er een stalen slot in de middentunnel bevestigd dat het scherm echt vast zet als je de auto op slot hebt. Is de auto open, dan kan je het scherm makkelijk van boven naar beneden verschuiven.

De gepantserde Mercedes S-Klasse Guard is een tank op wielen

Het scherm voor de kluis werkt met mechanische klikjes zodat je ‘m op de gewenste hoogte kan instellen. In onderstaande video zie je hoe dit exact werkt.

Het mechanisch schuiven van het infotainmentscherm van de kluis staat in contrast met de aanraakgevoelige knoppen op het stuur en op de middentunnel. Om dan nog maar te zwijgen over de niet erg handig geplaatste bediening voor de (mist)verlichting en ruitontdooier achter de richtingaanwijzer en het stuur.

Het vak onder het scherm is niet de enige aflegmogelijkheid in de auto. Zo heb je brede deurvakken en kan je in de middentunnel het nodige kwijt. In de middentunnel kan 17 liter aan spullen worden opgeborgen. Bijvoorbeeld 3 flessen water van 1,5 liter of zelfs een 15 inch laptop. Jammergenoeg past er geen laptop achter de versleutelde kluis achter het scherm.

Meer weten over de elektrische auto?

Ford laat weten dat het model vanaf medio dit jaar te bestellen is voor prijzen vanaf ongeveer 45.000 euro. Wil je meer weten over de Explorer? Lees dan dit artikel.

Review Ford Focus (125 pk): net iéts beter geworden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.