Autovisie
Autovisie Nieuws 27 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Kahn 105 Flying Huntsman Longnose

Een Land Rover Defender, maar dan net even lekkerder. De Kahn 105 Flying Huntsman Longnose 6.2 V8 Auto. Wanneer een tuner los gaat op een auto is dat in veel gevallen een recept voor een smakeloos gerecht dat herkauwd op een prijzig porseleinen bord wordt gepresenteerd. Deze is echter anders.

Even een flashback terug naar de Autosalon van Genève begin deze maand waar dit gitzwarte ‘getunede’ icoon mijn oog trok. Rechts naast ‘m stond een aangepaste Defender met dubbele achteras. Een zeswieler die misschien nog wel meer indruk maakte dan toen ik de G63 AMG 6×6 van Mercedes voor het eerst live mocht aanschouwen tijdens Autovisie Cars & Coffee XXL vorig jaar. Toch neigt mijn autosmaak naar het wat ‘subtielere’ spul. En zeg nou zelf, deze Flying Huntsman Longnose maakt toch gewoon hebberig?

“De heren van Kahn hebben onder de motorkap een dikke 6,2 liter V8 gelepeld”

De heren van Kahn hebben onder de motorkap een dikke 6,2 liter V8 van GM gelepeld. Aan power geen gebrek met ruim 500 paardenkrachten die in beweging zijn te brengen met de rechtervoet. Om dit motorisch geweld te kunnen herbergen zijn het chassis en de carrosserie met 400 mm verlengd. Die extra lengte komt niet ten goede aan beenruimte voor de inzittenden, maar heeft geresulteerd in die fraaie uitgestrekte longnose.

Gepansterd

Mocht je je nou echt king of the world willen voelen, kies dan voor de gepantserde versie van de Kahn 105 Flying Huntsman Longnose. Beschermingsniveau B4 en B6 zijn aan te vinken bij uw bestelling. Dan moet de knip echter wel wat verder opengetrokken worden. De prijzen beginnen in de buurt van 150.000 pond, zo’n dikke twee euroton. Maar ach, dan trek je wel een lange neus naar iedereen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.