Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Gumpert RG Nathalie heeft bijzondere brandstofcel

In de rijke traditie van Mercedes-Benz en de Lotus Elise wordt in China een auto voorgesteld met een meisjesnaam. De RG Nathalie is klaarblijkelijk genoemd naar de dochter van Ronald Gumpert, de oprichter van het supercarmerk Gumper (nu Apollo Automobil).

aiways-rg-nathalie_100650387_l

De RG Nathalie is een sportcoupé die wel heel duidelijk op de Nissan GT-R is gebaseerd. Kijk maar eens naar het silhouet. Onder de motorkap ligt echter geen 3,8 liter twinturbo V6, want de Nathalie is volledig elektrisch. Hij heeft vier elektromotoren (één voor elk wiel), die worden gevoed door een 70 kWh-batterij.

Methanol-brandstofcel

Als range extender fungeert een methanol-brandstofcel, die de Nathalie een actieradius van 1000 kilometer zou geven. Waarom een methanol-brandstofcel? Omdat methanol (alcohol) volgens Gumpert veel gemakkelijker te distribueren en te tanken is dan waterstof. De Nathalie zou een CO2-uitstoot hebben van 30 g/km.

Ruim vier ton

Hoeveel vermogen hij precies heeft, is nog onbekend. Wel meldt Gumpert dat de Nathalie in 2,5 seconden naar 100 km/h kan accelereren en een topsnelheid van meer dan 300 km/h haalt. Mochten er genoeg kopers te vinden zijn voor de auto, dan worden er maximaal 500 gebouwd. Hij zou dan zo’n 420.000 euro gaan kosten, exclusief belastingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.