Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

GTA-badge verschijnt waarschijnlijk niet op andere modellen Alfa Romeo

Alfa Romeo presenteerde recent twee extreme versies van de Giulia: de GTA en GTAm. De Italianen zijn niet van plan om de type-aanduiding ook op andere modellen te plakken.

Dat laat productbaas van Alfa Romeo Fabio Migliavacca weten. Hij geeft daarbij wel toe dat er ooit gesproken is over een Stelvio GTA, maar dat dat geen auto zou opleveren waar veel klanten op zitten te wachten. “Een GTA moet uitblinken op het circuit. De Stelvio heeft een veel hoger zwaartepunt en kan dus niet hetzelfde als de Giulia presteren.”

Verjaardag

Alfa Romeo presenteerde de GTA dit jaar om zijn 110e verjaardag te vieren. Met de lichtgewicht Giulia wilde het merk zijn rijke historie nieuw leven inblazen. “Als je kijkt naar onze geschiedenis, dan is de GTA erg belangrijk geweest. We wilden die oude waarden alten terugkeren. De auto moest bijzonder zijn vergeleken met de Quadrifoglio. Er is hard gewerkt om het gewicht van de auto te reduceren en een nog sneller model te bouwen.”

Alfa Romeo Giulia GTA

De Italianen hebben de Guilia Quadrifoglio inderdaad flink laten afvallen en 100 kg gereduceerd. In beide modellen is bijvoorbeeld de achterbank verwijderd. Bovendien hebben ze het vermogen opgekrikt: de 2,9 liter V6 produceert in de GTA’s geen 510 maar 540 pk. De spoorbreedte voor en achter is eveneens 5 centimeter gegroeid.

Sauber

De Giulia GTA heeft ook een aangepaste carrosserie. Alfa Romeo schermt met een Sauber Aerokit, een verwijzing naar de renstal van Sauber waarmee het deelneemt aan de Formule 1. De frontsplitter is actief en vergroot het belang van zijn aanwezigheid per snelheid. Het koetswerk heeft afwijkende sideskirts en een specifieke achterspoiler. De GTAm gaat zelfs nog een stukje verder. Verschillende carrosseriedelen zoals de bumpers, voorschermen, dak en motorkap zijn van koolstofvezel, net als de stoelen en de aandrijfas.

Alfa Romeo gaat maximaal 500 personen verblijden met de krachtige en lichtgewicht versie. Over de prijs heeft de autobouwer nog niets gezegd. Ben je de gelukkige om een GTA aan te schaffen, dan krijg je een persoonlijke rijtraining, helm, raceschoenen, racehandschoenen, een overall en een… autopyjama!

Bron: Autocar

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.