Autovisie
Autovisie Nieuws 15 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Groter accupakket Tesla op komst

De Tesla Model S en Model X worden binnenkort leverbaar met een nog groter accupakket. De twee krijgen er nog eens 10 kWh aan accucapaciteit bij, goed voor een range van maximaal 613 kilometer.

Tesla Model S a

100 kWh

Op dit moment is het grootste accupakket dat je in de Tesla Model S of Model X kunt krijgen 90 kWh groot. Het nieuwe accupakket moet nog eens tien kWh eraan toevoegen, voor een totaal van 100 kWh. Dat heeft, zoals je mag verwachten, ook positieve gevolgen voor de range. Op dit moment kom je maximaal 556 kilometer ver met een Tesla Model S. Met het nieuwe accupakket moet de range toenemen tot maximaal 613 kilometer.

Prestaties

De grotere accu moet ook voor nog betere prestaties zorgen, in combinatie met de Ludicrous Upgrade. Daarmee gaat de Tesla Model S op dit moment in 3,0 seconden naar de 100 kilometer per uur. Met het sterkere accupakket moet de auto daar nog eens twee tienden minder lang over doen. Voor de zwaardere Model X zal het betekenen dat de auto de sprint in 3,2 tellen doet, 0,1 seconde sneller dan voorheen. De topsnelheid blijft als altijd begrensd op 250 km/u.

Prijzig

Een grotere accu brengt natuurlijk ook een meerprijs met zich mee. Reken op ongeveer 10.000 euro meerprijs voor beide modellen, waarmee de Model S 100D op net geen 114.000 euro uitkomt en de Model X 100D op iets meer dan 121.000 euro. Dit najaar moeten de eerste exemplaren met het accupakket geleverd gaan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.