Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 15 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Nieuwe Honda Civic is onderweg, maar komt later naar Europa

De Honda Civic is alweer aan zijn tiende generatie toe. Dat wil zeggen, het nieuwe model voor de Amerikaanse markt komt er nu aan, vanuit Groot-Brittanië nota bene. In Europa moeten we nog even geduld hebben.

Honda Civic hatchback

Honda Civic

De modellenstrategie van Honda in de Verenigde Staten loopt niet helemaal gelijk met die van Europa. De nieuwe C-segmenter voor Amerikanen is al onthuld – sterker nog, het Japanse merk vertelt trots dat de eerste lading Civics al verscheept wordt. De productie van het vijfdeursmodel vindt namelijk plaats in het Britse Swindon. De coupé en sedan worden wel in de VS gebouwd.

De nieuwe Civic is er alleen met een 1,5 liter viercilinder met turbo, goed voor 174 of 180 pk – met dank aan een ander uitlaatsysteem. Daarnaast hebben kopers de keuze tussen een CVT of een handgeschakelde zesbak. Vanaf september staat ie bij de Amerikaanse dealers.

Honda Civic hatchback

Type R

Europeanen moet tot 2017 wachten voor het nieuwe model te koop is. Wel verwachten we de onthulling van de nieuwe Honda Civic voor onze markt al op relatief korte termijn, die ook uitgerust kan worden met een 1,0 liter driecilinder.

Een stuk spannender is de nieuwe Honda Civic Type R die in het vat zit. Die zal namelijk gebaseerd zijn op de hatchback op deze foto’s, maar dan met een veel agressiever ogend uiterlijk, net als zijn recente voorganger. Bovendien zal het vermogen van de nieuwe auto de 310 pk van de uitgaande auto overstijgen tot waarschijnlijk 350 pk, maar nog steeds op louter de voorwielen.

Honda Civic hatchback

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.